Segmon

SEGMON.SE

Segmon

Välkommen till Segmon!

Här finner du lugnet och harmonin i tillvaron.

 

Här har du nära till allt, skog, vatten, bär, fiske, vilda djur, nöjen och storstad -vad mer kan man önska? Här kan du välja om du vill bo i lägenhet eller egen villa, allt till rimliga priser.

 

 

Knutpunkten -Byns samlingsplats STÄNGT!

 

 

 

Knutpunkten var öppen vardagar mellan 10.00 – 14.00, ibland längre.

 

Vad var Knutpunkten?

Knutpunkten var en trevlig samlingsplats i Segmon och den drevs av Segmons Byaråd.

Laila Johansson var anställd på heltid av Segmons Byaråd. Med hjälp av arbetsförmedlingen hade vi också några personer som var i s.k. "Jobb och utvecklingsgarantin" (Fas3). Vi alla hjälptes åt att hålla Knutpunkten öppen och inbjudande. Vi utförde arbetsuppgifter som skulle vara till gagn för folket som bor i och besöker Segmon. Vi städade röjde, rensade, planterade blommor, vårlökar och mycket mer. Vi kallade det för Landsbygdsutveckling.

 

Knutpunkten var Segmons enda öppna samlingsplats. Där kunde man få hjälp med det mesta, ex vägvisning om man var turist, köpa frimärken, kaffe, grattiskort med kuvert, godis, glass, dricka och pan-pizza. Vi sålde kuvert i alla storlekar och du kunde både laminera, kopiera och låna datorn.

 

På Knutpunkten kunde man gå olika kurser, delta i eller anordna möten. Under hösten 2014 startade en Jägarskola. Musikbôrken var återkommande flera år.

 

När Laila gick i pension februari 2017 så stängdes även Knutpunkten ner då det inte fanns någon ersättare.

Årets bygdebo.

Varje år utsåg bygden Årets Bygdebo och vid julmarknaden presenterades vinnaren.

 

 

Årets Bygdebo