Bygdebo

SEGMON.SE

Årets Bygdebo

Varje år utsåg bygden Årets Bygdebo och vid julmarknaden presenterades vinnaren!

 

2013: Lars-Olov Ekström

 

Motivering: För sitt outtröttliga arbete för alla föreningar i Segmon och inte minst Folk & Rock festivalen.

 

2012: Laila Johansson - Knutpunkten

 

Motivering: En positiv drivande kraft i bygden och utan henne vore inte Knutpunkten det den är idag!

 

 

2011: Nils "Nisse" Hagberg

 

Motivering: Nils ställer alltid upp och hjälper till. Det kan vara problemlösningar, transporter med traktorn eller personbilen, drar sig aldrig för att använda motorsågen eller röjsågen. Ställer upp i vått & torrt och ingenting är omöjligt!

 

 

2010: Robert Norén

 

Motivering: En ungdom att vara rädd om. Han är engagerad och hjälpsam vid föreningarnas olika aktiviteter. En god representant för Segmons ungdom, som skapar framtidstro på bygdens fortsatta utveckling.

 

 

2009: Walther Söderbom

 

Motivering: Walther har med sitt genuina intresse och engagemang för Segmon och dess historia, bidragit med både själslig och materiell spis, bl.a med anekdoter från forn- och nutid, samt genom att ställa upp ekonomiskt och på annat sätt för att bidra till Segmons framtid.

 

 

2008: Lasse Högberg och Karin Forsling - Festilalen Folk & Rock

 

Motivering: Som Lasse själv beskriver sig "en stôlle från Liljedahl" gjorde det som många ansåg vara omöjligt, en musikfestival, men han fick god hjälp av andra, inte minst av Karin och andra "stôllar". Och samlar man tillräckligt många "stôllar" så kan man tillsammans genomföra det omöjliga. Lasse & Karin har verkligen bidragit till att sätta Segmon på kartan.

 

 

2007: Johnny Jacobsson

 

Motivering: För sitt förtjänstfulla, oförtröttliga engagemang vid ekonomiska utredningen kring skolan samt vid Projektet "Värhultstippen". Tyvärr blev båda fruktlösa.

 

 

 

2006: Bo Molin

 

Motivering: En människa som räcker till med det mesta och som tar ansvar för de äldre människorna i bygden. Ordnar resor och trevligheter för dessa. En frisk fläkt för Segmon duktig och respekterad. Bo är "en del av Segmon"

 

 

2005: Hans Lundborger

 

Motivering: Då han genom sitt gedigna, entusiastiska och outtröttliga arbete medverkat till att skapa framtidstro i bygden

 

 

2004: Kent Gunde Nilsson

 

Motivering: Kent har med kreativitet, framåtanda och initiativtagande sett till att många uppskattade aktiviteter genomförts. Han har även axlat den tunga posten som ordförande för Folkets Hus. Vi ser fram emot flera spännande aktiviteter i framtiden.

 

 

2003: Lars Andersson

 

Motivering: Skapandet av Sävsjöleden och Meditationsleden samt genom de olika arrangemang, som musikunderhållning, temakvällar mm. som genomförs årligen runt sjön.

 

 

2002: Ann-Marie Fernlöf - Klaraborg möjligheternas boende

 

Motivering: Ann-Marie kommer ideligen med nya spännande idéer, och har en framtidstro på orten. Hon har genom sina fastighetsfövärv åstadkommit att inga tomma lägenheter längre finns i Segmon. När det gäller sitt senaste förvärv f.d. Konsum, har Ann-Marie även där många idéer. Vi ser med spänning fram emot vad som skall hända för hon lyckas oftast med det hon företar sig.

 

 

2001: Hans Bengtsson - V-pellets AB

 

Motivering: Trots många hinder och oväntade motgångar så arbetar man vidare mot målet. Samtidigt som nya välbehövliga arbetstillfällen skapas i bygden.